Kauden 2015 karsinnat

OK, MM, EM, World Cup, Euroopan GP ja World Games karsinnat Suomessa. Aikuiset ja juniorit. Tähtäin-, maasto ja talja.
Avoin foorumi, vain rekisteröityneet voivat kirjoittaa.

Valvoja: postmaster

Petteri Alahuhta
Viestit: 220
Liittynyt: 08.01.05 22.08

Kauden 2015 karsinnat

Viesti Kirjoittaja Petteri Alahuhta »

Hei,

Kauden 2015 arvokisakarsintoja käsiteltiin tänään SJAL:n hallituksen kokouksessa. Koska kisakalenteri ei ole vielä valmiina, lopullisia päätöksiä ei kaikkien kisojen osalta saatu tehtyä. Alla on kuitenkin yhteenveto eri kisojen alustavasta valintamenettelyistä, suunnitelluista karsintakisapäivämääristä ja SJAL:n tuesta kuhunkin kisaan.

Huom. näihin voi vielä tulla muutoksia, kun kisakalenteri ja kunkin kisan ilmoittautumismenettelyt ja muut järjestelyt varmistuvat. Sitä mukaa kun menettelyt lukitaan, viestin niistä tällä foorumilla ja/tai SJAL web-sivuilla.

Junioreiden MM, Yankton, USA, 8-14.6.2015
- Karsinta 18.4.2014 Porin hallikisassa
- Vertailupisteinä peruskisan 72 n tulos
- Tulosrajat asetetaan siten, että edellisissä vastaavissa kisoissa 1/3 ampujista olisi jäänyt taakse. Esimerkiksi jos edellisissä kisoissa oli mukana 100 osallistujaa, kisaraja on 67. sijoittuneen tulos.
- Tuki: Mitalisijasta 2000€, 4-8-1000€, 9-16-500€, 17-32-250€. vähintään yksi pudotus pitää läpäistä saadakseen tukea. Tulosrajan ylittäneille maksetaan osallistumismaksu. Lisäksi kaikki joukkuemaksut. Joukkueiden tapauksessa samat summat 16. sijaan asti. Summa jaetaan joukkueen jäsenten kesken
- Joukkue pitää ilmoittaa 19.5.2014 mennessä

Taulu-MM, Kööpenhamina, Tanska, 26.7. - 2.8.2015
- kaksi karsintaa: 21.6 ja tod.näk 13.6 (mahdollisesti 6.6)
- Kisarajan ylittäneiden osalta vertailu karsintakisojen peruskisojen parhaan tuloksen perusteella. Euro Games ja Juniori-MM-kisoissa mukana olevien osalta tilanne arvioidaan tapauskohtaisesti.
- Kisarajat asetetaan samalla periaatteella kuin juniori-kisoissa. Tähtätinluokassa verrataan Turkin MM-kisojen 70 m tulostasoon.
- Tuki: Mitalisijasta 2000€, 4-8-1000€, 9-16-500€, 17-32-250€. Vähintään yksi pudotus pitää läpäistä saadakseen tukea. Joukkueiden tapauksessa samat summat 16. sijaan asti. Summa jaetaan joukkueen jäsenten kesken. Tulosrajan ylittäneille maksetaan osallistumismaksu. Lisäksi maksetaan kaikki joukkuemaksut.
- Joukkue valitaan 22.6.2015

Para-MM
- Kisapaikoista ei liene tarvetta karsia ollenkaan joukkueen pienen koon takia.

Euro Games, Baku, Azerbaidzan 17-22.6.2015
- Henkilökohtaisen kisapaikan saavuttaneet urheilijat ovat etusijalla Bakun joukkueen valinnassa. Mikäli maaliskuun Euro GP-kisoissa saadaan joukkuepaikka, täytetään jäljelle jääneet paikat ko. GP-kisan lopputulosten perusteella.
- Miehissä maapaikan on hankkinut Antti Tekoniemi
- Naisissa maapaikasta karsivat Taru Kuoppa ja Heli Kukkohovi. Karsinta tapahtuu 18.4.2014 Porin hallikisassa. Vertailu tehdään 72 n peruskisan perusteella.

Maasto-EM, Rzeszow, POL, 6-10.10.2014
- Karsinta: Heinäkuun 2015 lopun jälkeen ammuttujen maastokisojen paras tulos (8-9/2014).
- Kustakin luokasta 3 parasta
- Kisarajoja ei aseteta. SJAL:n tuki menestyksen perustella jälkikäteen
- tuki: mitalisija-1000€, 4-8-500€, 9-16-250€. Tukea saadaksaeen pitää voittaa väintään yksi pudotuskierros. Joukkueiden tuki samalla periaatteella kuin hk-kisassa.
- Joukkueiden tapauksessa samat summat 8. sijaan asti. Summa jaetaan joukkueen jäsenten kesken.
- Joukkue valitaan elokuussa 2015 (päivämäärä tarkentuu)

NUM 2015, Hallsberg, Ruotsi, 3-5.7.2015,
- Kisaan mukaan pääsee ilmoittautumalla.
- SJAL nimittää henkilön, joka koordinoin NUM-kisan ilmoittautumisia ja matkan järjestelyjä. Ko. henkilö toimii myös joukkueen johtajana

Halli-EM, Koper, Slovenia, 24-28.2.2015
- Karsintakilpailu Turussa 17.1.2015
- Kunkin luokan 3 parasta kisarajan ylittäjää valitaan joukkueeseen.
- tulosrajan määräytyisperiaate sama, joka kuvattiin yllä.
- Kyseessä omakustannematka
- SJAL voi harkintansa mukaan palkita hyvästä menestyksestä jälkikäteen
- Joukkue valitaan 18.1.2015

3D-MM, Terni, Italia, 31.8-6.9.2015
- Valintamenettelyt selkenee, kun kisakalenteri saadaan valmiiksi.
- Mikäli kesäkuussa järjestetään 3D-kisa, se toimii karsintakisana
- Kyseessä omakustannematka
- SJAL voi harkintansa mukaan palkita hyvästä menestyksestä jälkikäteen
- Joukkue valittaneen kesäkuussa 2015

World Cup
- Tulosrajat samat kuin taulu-MM. Ammuttuna joukkueen valintahetkeen mennessä (Shanghai, Antalya-tulokset 2014, muut vuoden 2015 tulokset)
- Tulosrajat ylittäneiden jälkeen valmennusryhmien jäsenet etusijalla, mikäli tarvetta karsia
- Yhteydenotto Päävalmentajaan hyvissä ajoin ennen alustavia ilmoittautumisia (urheilija & valmentaja aloitteellisia)
- Omakustannematka

Muut kisat
- Urheilijat ovat aloitteellisia ja ottavat yhteyttä päävalmentajaan hyvissä ajoin ennen kisan ennakkoilmoittautumisia yms.
- Tietoa löytyy World Archeryn ja WA Europen web-sivuilta.

Kuten alussa kirjoitin, ylläkuvatut menettelyt ovat tässä vaiheessa epävirallisia. Kunkin kisan yksityiskohtien tarkennuttua, menettely tarkennetaan. Mikäli yllä esitetyssä ilmenee virheitä, epäjohdonmukaisuuksia ja joitakin jotain muita ongelmia, voi niistä tällä palstalla kommentoida, tai lähestyä allekirjoittanutta yv:nä.

terveisin,

**Petteri
Ari Tuokkola
Viestit: 1017
Liittynyt: 21.09.09 19.19
Paikkakunta: Teuva

Re: Kauden 2015 karsinnat

Viesti Kirjoittaja Ari Tuokkola »

Toivottavasti Tanskan karsinta ei ole silloin kun on junnujen MM, vai huomioidaanko MM kisoissa ammuttu tulos karsintaan?
Mika Savola
Viestit: 2450
Liittynyt: 19.01.05 13.48
Paikkakunta: Askainen

Re: Kauden 2015 karsinnat

Viesti Kirjoittaja Mika Savola »

Tauluammunnan MM-kisoissa miesten tähtäimessä selvitäkseen edes 32 joukkoon on voitettava kaksi ottelua. Kuitenkin jotain tukea saa jo yhden ottelun voittamisesta?

No joka tapauksessa, olympiapaikan saavuttaminen on mielestäni hiukan enemmän väärti kuin 250 €...
Perttu Ronkanen
Viestit: 740
Liittynyt: 05.01.05 16.33

Re: Kauden 2015 karsinnat

Viesti Kirjoittaja Perttu Ronkanen »

Aika sekavalta vaikuttaa taulu MM-karsinta, vertaillaan ampujia jotka eivät välttämättä ole kertaankaan samoissa kisoissa. MM-kisoissa on kuitenkin tähtäinpuolella Rion paikat jaossa. Pahimmillaan voi mennä keihäsvalintojen tyyppiseksi kabinettipeliksi, kun vertaillaan mahdollisesti lähekkäin olevia tuloksia jotka on ammuttu eri paikoissa erilaisessa keleleissä.

Huomioitavaa on myös, että maastossa henkilökohtaisella puolella jatkoon menee 16 parasta ja että kaksi ensimmäistä kierrosta ei ammuta pareittain vaan ensin 8 parhaan tuloksen ampunutta menee jatkoon jonka jälkeen pisteet nollataan ja neljä parasta menee jatkoon (otteluihin). Joukkueita jatkoon menee 8.

Oletetaan, että ampuja selvitää ensimmäisen kierroksen (sijoittus sillä vaikka 6.), mutta ei toista niin kriteerien mukaan hän ei saa tuke yhtään koska ei ole voittanut yhtään pudotuskierrosta. :D Tämä ei liene systeemin tarkoitus? Mutta joka tapauksessa tuo 9-16 luokka henkilökohtaisella puolella (ja joukkuepuolella 5-8) on turha maastossa, jos pitää selvittää yksi pudotuskierros saadakseen tukea.
Juuso Huhtala
Viestit: 1071
Liittynyt: 03.01.05 20.07
Paikkakunta: Kaarina

Re: Kauden 2015 karsinnat

Viesti Kirjoittaja Juuso Huhtala »

Perttu Ronkanen kirjoitti:Aika sekavalta vaikuttaa taulu MM-karsinta, vertaillaan ampujia jotka eivät välttämättä ole kertaankaan samoissa kisoissa. MM-kisoissa on kuitenkin tähtäinpuolella Rion paikat jaossa. Pahimmillaan voi mennä keihäsvalintojen tyyppiseksi kabinettipeliksi, kun vertaillaan mahdollisesti lähekkäin olevia tuloksia jotka on ammuttu eri paikoissa erilaisessa keleleissä.
Kai EG- ja junnu-MM -osallistujat pitää jotenkin huomioida, vaikka eivät pääsekään molempiin karsintakisoihin? Jos niissä kisoissa ampuu kovia tuloksia samaan aikaan kun Suomessa karsitaan niin ei sitä voi jättää huomioimatta.

Jos vaikka joku junnuista ampuu MM-kisoissa 650 ja toisessa Suomen karsinnassa 640, niin tuo 650 pitäisi mielestäsi jättää huomioimatta ja lähettää kisoihin vaikkapa 625+641 ampunut kotimaan kisaaja?

Koska tuolla paras kahdesta kisasta -systeemilläkään täysin saada vertailukelpoista tulosta, jos kaksi paikoista vääntävää ampuvat parhaan tuloksensa eri kisoissa, niin mielestäni tuo ehdotettu on aika hyvä kompromissiratkaisu (ei tietenkään ehdottoman paras) näin hankaliin aikatauluristiriitoihin nähden. Toinen vaihtoehto olisi karsia joskus toukokuussa, mikä taas ei välttämättä kerro parasta joukkuetta heinäkuun lopun kisoihin ja kelit ovat todennäköisemmin kehnot.
Keskinkertaisena olet yhtä lähellä huippuja kuin vasta-alkajia.
Petteri Alahuhta
Viestit: 220
Liittynyt: 08.01.05 22.08

Re: Kauden 2015 karsinnat

Viesti Kirjoittaja Petteri Alahuhta »

Hei,

Yksi vuosittain toistuva karsinnan haaste on karsintakisojen "aikaikkunan" lyhyys - Joukkue pitää olla nimettynä n. 4 viikkoa ennen tapahtumaa mutta toisaalta olisi hyvä, että ulkonakin ehditään ampua ennen karsintaa. Lisäksi hommaa sotkee samaan aikaan tulevat kv. kisat, kuten tällä kertaa jun-mm ja eurogames.

Tässä vaiheessa ei ole vielä tiedossa, mikä on viimeinen ilmoittautumispäivämäärä taulu-MM-kisoihin. Jos joukkue ehditään ilmoittaa esimerkiksi kesäkuun loppuun mennessä, avautuisi mahdollisuus pitää karsinta kesäkuun viimeisenä viikonloppuna. Silloin kaikilla halukkailla olisi mahdollisuus osallistua tuolloin järjestettävään karsintaan.

Siis ainakin taulu-MM-karsinnan osalta karsintapäivämäärät voivat vielä muuttua. Kun kutsu Tanskasta saapuu, lukitaan menettely. Tähdätään siihen, että kaikki paikoista karsijat ovat mukana samassa kisassa.

**Petteri
Perttu Ronkanen
Viestit: 740
Liittynyt: 05.01.05 16.33

Re: Kauden 2015 karsinnat

Viesti Kirjoittaja Perttu Ronkanen »

Juuso Huhtala kirjoitti:
Perttu Ronkanen kirjoitti:Aika sekavalta vaikuttaa taulu MM-karsinta, vertaillaan ampujia jotka eivät välttämättä ole kertaankaan samoissa kisoissa. MM-kisoissa on kuitenkin tähtäinpuolella Rion paikat jaossa. Pahimmillaan voi mennä keihäsvalintojen tyyppiseksi kabinettipeliksi, kun vertaillaan mahdollisesti lähekkäin olevia tuloksia jotka on ammuttu eri paikoissa erilaisessa keleleissä.
Kai EG- ja junnu-MM -osallistujat pitää jotenkin huomioida, vaikka eivät pääsekään molempiin karsintakisoihin? Jos niissä kisoissa ampuu kovia tuloksia samaan aikaan kun Suomessa karsitaan niin ei sitä voi jättää huomioimatta.

Jos vaikka joku junnuista ampuu MM-kisoissa 650 ja toisessa Suomen karsinnassa 640, niin tuo 650 pitäisi mielestäsi jättää huomioimatta ja lähettää kisoihin vaikkapa 625+641 ampunut kotimaan kisaaja?

Koska tuolla paras kahdesta kisasta -systeemilläkään täysin saada vertailukelpoista tulosta, jos kaksi paikoista vääntävää ampuvat parhaan tuloksensa eri kisoissa, niin mielestäni tuo ehdotettu on aika hyvä kompromissiratkaisu (ei tietenkään ehdottoman paras) näin hankaliin aikatauluristiriitoihin nähden. Toinen vaihtoehto olisi karsia joskus toukokuussa, mikä taas ei välttämättä kerro parasta joukkuetta heinäkuun lopun kisoihin ja kelit ovat todennäköisemmin kehnot.
Ei, vaan tarkoitin että systeemi on sekava. En ottanut kantaa miten painotetaan mitäkin kisaa. Tilanne voisi olla huomattavasti esimerkkiäsi hankalampi, varsinkin jos kelit eri kisoissa poikkeavat paljon.

Tasapuolisin karsinta on,kun kaikki ovat yhtäaikaa samassa paikassa. Nuolimäärä per karsinta, karsintojen lukumäärä, kilpailumuoto (esim. roun robin vai tavalliset pudotukset vai ei pudotuksia) ja miten painotetaan karsintatulos-ottelut ovat sitten makuasioita,kunhan kaikki ovat samalla viivalla.
Miika Aulio
Viestit: 3507
Liittynyt: 17.12.04 09.58

Re: Kauden 2015 karsinnat

Viesti Kirjoittaja Miika Aulio »

Kahden kisan vertaaminen on aina hankalaa. Jos amerikassa ampuu täystyyneen 650 ja kotimaassa 20m/s tuuleen ja räntäsateeseen 640 niin kumpi on parempi?

Toivottavasti kisat saadaan kaikille sopimaan. Hankaluuksia rupeaa nykyään tulemaan todella täydestä kisakalenterista ensimmäiset karsittavat kisat ovat monesti jo kesäkuussa. Ehkä jatkossa voisi siirtyä ranking-järjestelmään jossa 3 parasta olisivat aina joukkue. Tai vaihtoehtoisesti aloittaa karsinnat aina edellisenä kesänä.
Mika Savola
Viestit: 2450
Liittynyt: 19.01.05 13.48
Paikkakunta: Askainen

Re: Kauden 2015 karsinnat

Viesti Kirjoittaja Mika Savola »

Miika Aulio kirjoitti:Ehkä jatkossa voisi siirtyä ranking-järjestelmään
No sekin edellyttäisi kisoja, joissa ns. "kaikki" ovat paikalla.
Jukka Karvonen
Viestit: 364
Liittynyt: 21.07.10 23.38
Seura: Hood

Re: Kauden 2015 karsinnat

Viesti Kirjoittaja Jukka Karvonen »

30.5. World Cup ja varsin aikainen ajankohta
6.6. junnu-MM
13.6. junnu-MM
21.6. European Games
27.6. mahdollisesti liian myöhässä

Hankala tuosta on löytää yhtä karsintaa, johon kaikki pääsevät paikalle. Kaksi kilpailua junnu-MM:n ja EG:n päällä antaa paremmat mahdollisuudet siihen, että toisen tuloksen pystyy ampumaan hyvään keliin, etenkin jos junnu-MM:n ja EG:n tulokset lasketaan mukaan. Täydellistä ratkaisua karsintatilanteeseen ei taida löytyä. Toki jos haetaan vain ampujan huipputulosta, niin sama olisi ottaa koko alkavan ulkokauden paras tulos 21.6. mennessä karsintatulokseksi. Siinä ehtii porukka kiertää ainakin viitisen kisaa halutessaan, niin jostain löytynee jokaiselle hyvät olosuhteet.

Maaston osalta olisi tärkeämpää, että noita karsintakisoja olisi vain yksi, koska eri radat tekevät tuloksista täysin vertailukelvottomia.
Miika Aulio
Viestit: 3507
Liittynyt: 17.12.04 09.58

Re: Kauden 2015 karsinnat

Viesti Kirjoittaja Miika Aulio »

Tuohon oli montakin parempaa versiota mietitty. Esim tämä:

1. karsinta Porin hallikisa, jossa valitaan EG-lähtijät jotka saavat automaattisesti paikan MM-kisaan. (tällä hetkellä lähtijöitä 1m + 1n)

2. karsinta 21.6. jolloin kaikki muut ovat Suomessa ja valitaan loput lähtijät.

Tämä ei toimi ainoastaan siinä tapauksessa että saadaan joukkue EG-kisoihin. Siinä tapauksessa kannattaisi harkita koko MM-joukkueen valintaa hallissa, jolloin EG-joukkue olisi MM-joukkue.

Ei tämä niin vaikeaa ole...
anssi huhtala
Viestit: 227
Liittynyt: 18.12.04 20.11

Re: Kauden 2015 karsinnat

Viesti Kirjoittaja anssi huhtala »

Löytyy Toukokuultakin pari viikonloppua ja tuskin ne pahempia on ilmojen suhteen kuin viime kesänä Juhannuskisoissa.
Juuso Huhtala
Viestit: 1071
Liittynyt: 03.01.05 20.07
Paikkakunta: Kaarina

Re: Kauden 2015 karsinnat

Viesti Kirjoittaja Juuso Huhtala »

Tuo Miikan ehdottama on muuten toimiva, mutta toivottavasti Kreikan GP:n jälkeen on se kolme paikkaa EG-kisoihin. Silloin joukkueen valitseminen heinä-elokuun vaihteen ulkokisoihin tapahtuisi huhtikuussa hallissa, ei ihan optimi... :roll:
Tuossa tapauksessa, jos EG-ilmoittautuminen antaa myöten, 1. tai siis ainoa karsinta toukokuussa ulkona olisi edes hiukan parempi vaihtoehto.

Pääasia on, että päivämäärät lyödään lukkoon asap. Huhtikuu on kuitenkin potentiaalista leiriaikaa ja mahdollisen karsinnan aikana olisi hyvä olla Suomessa...
Keskinkertaisena olet yhtä lähellä huippuja kuin vasta-alkajia.
Miika Aulio
Viestit: 3507
Liittynyt: 17.12.04 09.58

Re: Kauden 2015 karsinnat

Viesti Kirjoittaja Miika Aulio »

EG-paikkojen tilanne on selvillä viimeistään 27.3.2015 kun Kreikan quota on ammuttu. Kreikassa on 4 joukkuepaikkaa jaossa, tulostaso jossain 1950 paikkeilla todnäk.

Tähän asti ammutuista karsinnoista ei voi sanoa että se miten ja missä on ammuttu olisi juurikaan vaikuttanut joukkueen kokoonpanoon. Se mikä voi vaikuttaa on tilanne jossa ruvetaan arpomaan kahden eri kilpailun tuloksia paremmuusjärjestykseen. Se ammutaanko karsinta optimioloissa sisällä tai mahdollisesti räkäkelissä ulkona on sitten makuasia. Yksi hyvä viikonloppu on 30.-31.5. jolloin junnujenkin pitäisi olla Suomessa. Junnujen kisa alkaa 8.6.
Mika Savola
Viestit: 2450
Liittynyt: 19.01.05 13.48
Paikkakunta: Askainen

Re: Kauden 2015 karsinnat

Viesti Kirjoittaja Mika Savola »

Joo, siis ihan sama ammutaanko karsintaa sisällä vai ulkona pakkasessa, mutta kaikkien samaan arvokisaan karsijoiden pitää olla yhtäaikaa paikalla.
Vastaa Viestiin