Maaston ja 3D karsinnoista

OK, MM, EM, World Cup, Euroopan GP ja World Games karsinnat Suomessa. Aikuiset ja juniorit. Tähtäin-, maasto ja talja.
Avoin foorumi, vain rekisteröityneet voivat kirjoittaa.

Valvoja: postmaster

arihelmiö
Viestit: 165
Liittynyt: 13.01.04 10.26

Maaston ja 3D karsinnoista

Viesti Kirjoittaja arihelmiö »

Maaston ja 3D karsintamallina näyttäisi jatkuvan menettely, että nimetään 3 kisaa, joista 2 parhaan tulos lasketaan mukaan karsintaan. Tämä aiheuttaa sen, ettei muita kisoja ei oikein ole halukkuutta järjestääkään, kun niissä ammutut tulokset ei kelpaa karsintoihin, mikä johtaa sitten vastaavasti ko. kilpailun osallistujamäärään. Viikonloppuja on rajoitettu määrä, joten mahdollinen 4. tai useampi kisa osuu aina jonkun muu kisan kanssa samaan aikaan.

Kuitenkin harjoittelun kannalta ja lajin kiinnostavuuden lisäämisen kannalta olisi hyvä, jos kisoja olisi mahdollisimman paljon. Myös ampujilta olen kuullut toiveita, että karsintatuloksen ampuminen missä tahansa virallisessa kisassa olisi toivottavaa ja mahdollisesti jopa ulkomaisessa kisassa, jolloin tulisi vaihtelevuutta näihin kisaympäristöihin.

Nykyistä menettelyä on aina perusteltu näennäisellä tasapuolisuudella, jotta kaikilla olisi tasan samat kisat ja näinollen kisat olisivat tasavertaiset. Kuitenkin aina maastossa ja 3D:ssä olosuhteet vaihtelevat ja rata on aina jonkun kotimaastossa, jolloin tuo tasapuolisuus on vähän keinotekoista.
Näkisin parempana, että karsintatuloksen voisi ampua missä tahansa kisassa ( tai voidaan nimetä kaikki kisat, jotka on ilmoitettu sovittuun päivämäärään mennessä ) . Tämän vaihtoehdon suosiota ampujien keskuudessa voisi vaikka mitata jonkinlaisella kyselyllä, kun kuitenkin on kyse omakustanteisista MM kilpailuista, eikä liiton kustantamista. Jos kuitenkin halutaa pitää kiinni ehdottomasta tasapuolisuudesta, niin karsinta olisi pelkkä SM-kisa. Jos sinne ei pääse sairauden tai muun syyn vuoksi, niin sitten seuraavana vuonna.

Ari Helmiö, lonkkari ampujana
Pekka Loitokari
Viestit: 131
Liittynyt: 02.02.11 13.39

Re: Maaston ja 3D karsinnoista

Viesti Kirjoittaja Pekka Loitokari »

Moro!

Arin viestiin liittyen, nyt alkaisi olla jo aika liiton julkaista tulevan kesän arvokilpailuiden karsintamenettelyt ja deadlinet karsintakisoille.
Hankala on kisajärjestäjien suunnitella kisoja kesälle kun ei ole tiedossa päivämääriä mitä ennen karsinta on ammuttava….

Toivottavasti ampujia on kuunneltu ja karsintamenettelyjä on muutettu ampujia enemmän kannustavaksi Arin esityksen mukaisesti että kaikki kisat käyvät karsintaan.
Vastaa Viestiin